به گزارش خبرنگار مهر، قاسم نبی پور امروز در نشست خبری چهاردهمین همایش صنایع دریایی با اشاره به اینکه 150 فروند کشتی در اختیار کشتیرانی است، بیان کرد: در بخش محموله های وارداتی کشتیرانی تعهد کرده که تاپایان برنامه پنجم جابجایی کالاها را به 5.6 میلیون تن برساند.
معاون فنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: بیش از 4 هزار نیرو بصورت مستقیم در کشتیرانی فعالیت می کنند که بطور کامل تمام اقدامات بخش خشکی از سوی نیروی داخلی و 90 درصد از بخش دریا هم توسط متخصصان داخلی انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه دومین کشتی از سری کانتینربر با وجود شرایط تحریم این هفته تحویل داده شد، اظهار داشت: در حال حاضر تعمیر کشتی های اقیانوس پیما در بندر عباس انجام می گیردو همین شرکت تعمیرات دومین کشتی اقیانوس پیما را انجام داده و این هفته تحویل می دهد.
نبی پور با بیان اینکه صنایع آنطور که انتظار می رفت انتظارات را برآورده نکرد، بیان کرد: در ساخت کشتی توسعه زیادی پیدا نکردیم با وجودیکه شرایط بسیار مناسبی برای توسعه حمل و نقل دریایی در کشور وجود دارد.
این مقام مسئول در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، به ضرورت تهیه سند راهبری در بخش دریا اشاره کرد و گفت: تشکیل سازمان دریایی می تواند هماهنگی را میان دستگاه های متولی ایجاد کند تا از این وضعیت خارج شویم.
معاون فنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه صندوق دریایی یک قانون است اما اجرایی نمی شود، گفت: باید قانون صنایع دریایی ابلاغ شود و به مرحله اجرا برسد.
نبی پور تصریح کرد: تمامی کشتی سازها با حمایت بانک و کمترین نرخ سود کمک های مالی دریافت می کنند بنابراین کشتی سازی نیاز به تقویت دارد و باید برنامه ریزی بلند مدت برای آن انجام شود.
وی افزود: صاحبان کشتی نیازمند تعهد در ساخت هستند و باید سند راهبردی توسعه کشتی رانی در مجلس به تصویب برسد تا تحولی در بخش خصوصی کشتی سازی ایجاد شود.
در ادامه مهدی سیف، اظهار داشت: شورای عالی صنایع دریایی یکی از موضوعات مهم دریایی است که انتظارات را برآورده نکرد و با موانعی در وزارتخانه ها روبرو شد.
معاون کشتی سازی صدرا با اشاره به اینکه منابع صندوق توسعه ملی هم تامین نشد، گفت: علاوه بر عدم تامین منابع این صندوق ادغام شد و امیدواریم که دوباره مستقل شود.
سیف تصریح کرد: در ابتدا موضوع تشکیل وزارت دریایی و یا سازمانی در این خصوص هم مطرح شده بود که با توجه به اهمیت دریا به خصوص در زمان سختی چنین موضوعی نیاز است و باید در شوراعالی صنایع دریایی این موضوع مطرح شود.
معاون کشتی سازی صدرا به تحریم ها در کشتی سازی اشاره کرد و گفت: ما قبل از تحریم های گسترده، فرصت های بسیاری را از دست دادیم و راهکارهای انجمن هم در نظرگرفته نشد و با وجودیکه تلاش کردیم تا صنعت ساخت داخل رشد پیدا کند اما تنها در بخش آب شور فعالیت بیشتری انجام گرفت.
وی با اشاره به اینکه می توان در شرایط تحریم، تولید داخل را توسعه دهیم، افزود: متاسفانه به جای توسعه تولید داخل، راه حل های دیگر واردات، جایگزین روابط قبل شد و بازهم واردات با واسطه گری های بیشتر انجام می شود و در واقع تحریم ها را دور زده اند در صورتیکه باید تولید داخل تقویت شود.
سیف با انتقاد از خرید جک آپ و لوله گذار از کشورهایی مانند چین، اظهار داشت: شرکت صدرا پروژه کشتی آفراماکس را که ساخت مهمترین کشتی های کانتینربر است را برای ایزوایکو انجام داد که ساخت آن از اوایل سال 88 شروع شد و در پایان سال تحویل می شود.
معاون کشتی سازی صدرا تصریح کرد: راه اندازی این کشتی از سوی یک تیم داخلی انجام می گیرد که این تیم اقدامات جدیدی را در حوزه نرم افزای و سخت افزاری برای کشتی های داخلی انجام می دهد.
نظر شما